‘Elst klinkt als muziek in je oren’. Dat thema staat centraal op zondag 27 september in het gezellige centrum van Elst. Niet alleen zijn die middag de winkels en horecagelegenheden geopend. Ook zijn er verschillende activiteiten in de winkelstraten met als topper het grote Shantykoren festival.

Voor het festival zullen drie podia worden geplaatst, één in de omgeving van het Wapen van Elst, de tweede in de omgeving van het gemeentehuis en de derde op het Werenfriedplein nabij de Rabo- bank. Op elk podium zullen tussen 13.00 uur en 17.00 uur twee shanty- koren afwisselend optreden. Naast het shantykoor Alle Hens zullen vijf andere koren actief zijn. Hiervoor heeft de jubilerende vereniging een beroep gedaan op koren uit de omgeving. De volgende koren hebben toegezegd om het jubileumfestival extra glans te komen geven: Shantykoor Ede uit Ede, Shantykoor Voor Anker uit Veenendaal, Shantykoor De IEsselbrassers uit Doesburg, Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren en het Zeemanskoor Vrouwen van schipper Kee uit Barneveld.

Kortom, een shantyspektakel waar je natuurlijk bij aanwezig moet zijn.

Ontmoeten en beleven
Winkelen in Elst is meer dan even snel boodschappen doen. Uit onderzoek blijkt dat het winkelend publiek Elst waardeert om de sfeer, de variatie in het winkelaanbod, de ruime keus aan horecagelegenheden en het gratis parkeren. Centrummanager Paul Te Wierike: “De sfeer waar Elst om geroemd wordt, ontstaat niet vanzelf. Onze winkeliers willen vernieuwend blijven. Daarom steken we met elkaar veel energie in ‘ontmoeten en beleven’. Daar past deze gezellige koopzondag goed bij”.

Gratis parkeren
De winkels zijn geopend van 13 tot 17 uur. Een aantal winkels, met name in de levensmiddelsector, is vanaf 10 uur geopend. Ook tijdens deze koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in Elst. Denk daarbij wel aan de parkeerschijf in de blauwe zones.